Degeneració macular DMAE

La degeneració macular relacionada amb l’edat (DMAE) s’ha convertit amb els anys en un problema important de salut pública en tots els països desenvolupats. Constitueix, en efecte, la primera causa de ceguesa legal i una de les primeres causes de mala visió en el món desenvolupat.

Es denomina màcula a una petita àrea en el centre de la retina. És el punt que fem servir per mirar les coses i apreciar-les amb tot el seu detall, la zona destinada a la lectura ia la visió dels colors.

La DMAE es pot manifestar de dues maneres: forma seca o atròfica i forma humida o exsudativa.
Quan aquesta patologia es detecta amb prou antelació disposem d’alguns tractaments per intentar aturar-la, depenent si la DMAE és de tipus sec o humit.

realitzi el Test d’Amsler per comprovar alteracions en la seva visió

Aquesta malaltia no s’associa amb dolor ni amb cap tipus de molèstia ocular, llevat de les alteracions de la visió central . Si un pacient té com a única patologia ocular 1 DMAE mai es quedarà totalment cec, sempre conservarà la visió perifèrica que li permetrà passejar.

instruccions:
amb les seves ulleres de lectura, tapeu-vos un ull i miri el punt central de la reixeta. Observi si percep els quadrats simètrics, les línies sense ondulacions i completes. En cas contrari hauria de consultar al seu oftalmòleg.