Cirurgía de Cataractes

Cridem cataracta a la opacificació del cristal·lí, que és la lent natural de l’ull que ens permet enfocar degudament els objectes. Aquesta opacitat resta transparència i elasticitat al cristal·lí, la qual cosa comporta una pèrdua progressiva de la visió . La cataracta acostuma a produir-se per causes naturals inherents al propi envelliment , encara que és ben sabut que influeixen factors externs que poden afavorir o avançar la seva aparició: fotosolar -sense la deguda protecció- , medicamentosa, traumàtica, congènita …

No existeix tractament a part de la cirurgia per a resoldre aquesta patologia, si bé en els últims anys aquesta intervenció ha millorat notablement en tots els aspectes.
Actualment, gràcies a la seva tècnica mínimament invasiva, la cirurgia de la cataracta es s’ha convertit en una intervenció ambulatòria que permet al pacient restablir la seva vida normal en poques hores i amb una qualitat de visió, gràcies al perfeccionament de les lents intraoculars , altament satisfactòria.